Contactdag 2017

Terugblik Contactdag voor Gepensioneerden 2017.

De nieuwe locatie, Natuurlijk Kloof, werd geroemd, het eten was uitstekend en de onderwerpen en sprekers werden bejubeld, met als hoogtepunt de presentatie van Dieter Hollmann!

 

Unaniem: een geweldige, interessante en goed verzorgde dag.

Een overzicht:

Wat een spreker is die man!

Het was een gouden greep om de nieuwe Site Director van de SABIC-productielocatie in Bergen op Zoom, Dieter Hollmann, uit te nodigen om de dag te openen met een Business update. Hij verstaat de kunst om complexe zaken op een begrijpelijke, humoristische en concrete wijze over te brengen.

Zijn positieve combinatie van een heldere visie op de toekomst, uitgelegd in niet-accentloos Nederlands was aanstekelijk en verfrissend.
Iedereen was dan ook danig onder de indruk van zijn optreden wat nieuw, humoristisch en buitengewoon toegankelijk werd genoemd.

Verpakkingsproject BoZ

Na deze opening kon de dag niet meer stuk en ook de presentatie over het Centraal Verpakkingsproject op de BoZ-site, gepresenteerd door Peter van de Eijnden, viel goed in de smaak.

Via filmbeelden en foto’s liet hij de aanwezigen kennismaken met het nieuwe verpakkingssysteem. Een grote klus, waarvan momenteel de eerste lijnen vanuit FCP en Lexan Finishing al operationeel zijn. Noryl volgt zo snel mogelijk.

Voor bijna alle aanwezigen is Peter een bekende figuur,wat betekent dat ook hij richting zijn pensioen stevent en daar haakte hij, met veel humor, op in.

 


Onder het genot van een uitgebreide lunch konden de aanwezigen bijpraten.

 

 Weervisserij

Na een korte presentatie over de Vereniging van Gepensioneerden Sabic-IP, door voorzitter Olaf Tant, kreeg Lau de Smet het woord om ons kennis te laten maken met de Weervisserij.

Zoals ieder jaar probeert de organisatie een gezellig onderwerp te kiezen wat niets met het bedrijf te maken heeft. Vaak gaat e.e.a. over een hobby van een van de oud-collega’s. De Stichting Behoud Weervisserij, waarvan Lau bestuurslid is, heeft als doel het bevorderen en in stand houden van de ambachtelijke wijze van vissen op onder andere ansjovis door middel van de weervisserij in de Oosterschelde en deze vorm van visserij toeristisch en educatief op de kaart zetten.

“Bergenaren zijn een trots volkje, het zijn geen chauvinisten, maar ansjovinisten. Want ze houden van Ansjovis en dat is een Bergse lekkernij, samen met Aardbeien en Asperges.”

 

Biobased economy

Willem Sederel, directeur van de Biobased Delta, laat er geen twijfel over bestaan dat hij de biobased economy ziet als hét ontwikkelingsmodel voor de groene industrie van de toekomst. Maar hij zegt tegelijkertijd: “We zitten in een overgangsfase; over dertig jaar gebruiken we nog steeds fossiele grondstoffen”.

Volgens Willem gaat de biobased economy het absoluut maken. “Onze chemische industrie heeft behoefte aan grondstoffenzekerheid en de landbouw kan die leveren”.

Als laatste onderdeel kwamen Arthur Smit en Jos van Gisbergen voor het voetlicht, beiden bestuursleden van het SPF.

 

En….., als het om de centen gaat is iedereen weer extra alert.

De dekkingsgraad, het vermogen van het fonds en de vraag waarom er relatief weinig rendement is gemaakt het afgelopen jaar, zijn vragen die worden verwacht bij een dergelijke presentatie. Gelukkig gaat het goed met het fonds, we kregen een 4 sterren diamanten rating op een schaal van 5 en de DNB is vooralsnog tevreden. Goed gedaan dus, bestuur van ons fonds!

Met het traditionele hapje en drankje werd de dag afgesloten. Wij kijken terug op een geweldig mooie en inspirerende bijeenkomst met louter positieve reacties!

Foto-impressie van de Contactdag 2017:      Foto’s Contactdag 2017

Presentatie Wiilem Sederel: Presentatie Willem Sederel

Presentatie pensioenfonds: SPF_Contactdag2017-11-22

Presentatie Lau de Smet: Presentatie weervisserij _ 24 nov 2017